As serious as your life.

Idag har jag av någon anledning trillat över tre verklighetsförankrade spel med allmänbildningsambitioner. Trevligt, trevligt säger jag som annars tycker att myndigheter och företag är alldeles för världsfrånvända. Mer fokus på vanliga människor. Det här är mitt hopp för att tycka det är kul med tråkig formalia igen. Heja! Här kommer tre tips på tre spel du kan spela för att fördriva tid och samtidigt bli lite smartare på kuppen.

bild-5
Rixdax
(Riksdagen)  4/5
Ett kunskapsspel där du svarar på frågor om hur riksdagen fungerar uppblandat med moraliska dilemman. Sjukt allmänbildande! Dessutom finns det en hel massa frågor, så det blir inte tråkigt att spela om det.

sjecogame_405x200
Sveriges miljövänligaste lokförare
(SJ) 3/5
Tävla om att bli sveriges miljövänligaste lokförare genom att köra ett tåg från station till station. Tåget ska komma i tid, men du ska också väga in miljöaspekten. Använd tågets lägesenergi för att spara på gasen. Det är det enformigaste spelet av de tre. Tyvärr. Men det är en riktig tävling som pågår fram till den siste april!

bild-1
SimLean
(Lean Forum Bygg) 4/5
Ett spel som simulerar komplexiteten i byggproduktion. Lyckas du hålla budget och samtidigt effektivisera byggprocessen? Det låter kanske ganska mossigt, men är ett kul och nedrans svårt spel. Och särskilt bra för mig som försöker få en inblick i byggbranschen.

Annonser

Ett svar till “As serious as your life.

  1. spännande! jag ska absolut testa, men inte nu när jag behöver sova och inte alls ska fastna på internet.. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s