Perspektiv

Efter 10 dagars ledighet börjar jag få äntligen få perspektiv på jobbet igen. Att leda i förändring är svårt. Att leda i flera parallella förändringsprocesser samtidigt är ännu svårare. Särskilt när majoriteten du jobbar med är helt ideella, dvs inte har tid att arbeta i det tempo som jag som anställd egentligen skulle behöva för att göra mitt jobb bra. Det är oerhört frustrerande, men kanske en av de främsta och absolut tydligaste spelreglerna givna på förhand. Med andra ord: inte så mycket att göra någonting åt.

Det bästa med den här ledigheten, utöver det rent obvious – K(!), är att det finns någon som är anställd på heltid för att sköta mina arbetsuppgifter. Jag behöver alltså inte oroa mig för inkasso, ej utbetalda löner och liknande som mött mig efter varje semester och den kortare sjukskrivningsperiod som varit sedan jag tillträdde som chef.

Igår träffade jag det finfina gsnätverket igen. Det är det enda jobbrelaterade jag kommer att göra medan jag är ledig. Av två anledningar: 1) i och med ledigheten kan jag få ett utifrånperspektiv på mig själv i min yrkesroll samt analysera processer och händelser som i vanliga fall är i princip omöjliga att komma åt. 2)Det är så oerhört inspirerande och peppande att en gång i månaden få träffa andra generalsekreterare och verksamhetschefer i andra ungdomsorganisationer. Att höra dem berätta om sin vardag, sina framgångar och motgångar och tillsammans lösa gemensamma problem. Ibland utifrån givna process- och organisationsutvecklingsmodeller. Ibland på frihand.

Igår pratade vi om att leda i förändring utifrån Janssens fyrarummare. Ju fler sammanhang jag kommer i kontakt med och arbetar i, desto bättre förstår jag mig själv och andra utifrån den modellen. Den är såklart inte allt, men ett bra verktyg på väg.

Det ska bli spännande att se om/hur mina prioriteringar förändras under de kommande nio månaderna och vad det leder till. Jag ser fram emot att komma tillbaka till jobbet med nya perspektiv och kanske även aningen modifierade drivkrafter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s